Nieuwbouw woonhuis Doetinchem

Gebouwd met de nieuwste technieken.

Een bijzondere opdracht

De nieuwbouw van dit woonhuis in Doetinchem was een bijzondere opdracht voor ons.

Sjoerd Boom en zijn vrouw Marry zijn opdrachtgevers van de nieuwbouw van dit huis in Doetinchem. Sjoerd heeft een jaar lang vrij genomen om mee te helpen aan het bouwen van zijn eigen huis. Op de bouw moeten veel beslissingen gemaakt worden. In dit geval betekende dit dat monteurs direct met de opdrachtgever kon overleggen over mogelijke oplossingen.

Sjoerd vertelt over de samenwerking met Wassink Installatie:

“De monteurs denken met me mee, ook over zaken die niets met de installatie te maken hebben. De jongens komen dagelijks met plezier naar de bouw. Dat maakt dat de sfeer hier elke dag goed is en met alle partijen heel fijn samengewerkt wordt”

Combinatie van zonnecollectoren en pv-panelen

Dit woonhuis is gebouwd met de nieuwste duurzame technieken. De woning wordt met vloerverwarming verwarmd en gekoeld. In de badkamers zijn aanvullend elektrische radiatoren geplaatst voor de koude dagen. Er is gebruik gemaakt van aardwarmte, hiervoor is 2x 135 meter diep geboord in de grond. Een hele bijzondere combinatie ligt op het dak van dit woonhuis, namelijk zonnecollectoren voor warm tapwater en PV-panelen van dezelfde afmeting als indak systeem. Doordat ze dezelfde afmeting zijn, geef het een rustiger beeld. De zonnecollectoren zorgen een groot deel van het jaar voor warm water in de 300 liter boiler. De warmtepomp heeft voldoende capaciteit, voor het geval de zon niet schijnt. De PV-panelen zorgen voor stroomopwekking. Voor de luchtverversing is een WTW-installatie gemonteerd die wordt aangestuurd door diverse CO2 opnemers in de woon- en slaapkamers, en vochtopnemers in de 3 badkamers.

Wil je meer weten over ons werk?

Neem contact op om te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen