Wiggers in Winterswijk

Nieuwbouw - Utiliteit

Duurzame oplossingen voor de uitbreiding van het bestaande pand

Wiggers in Winterswijk heeft hun bestaande pand uitgebreid met zo’n 2.500 m2. De nieuwbouw biedt ruimte voor productie, expeditie en een kantoorgedeelte van twee lagen. Wassink Installatie heeft zowel de werktuigbouwkundige als elektrotechnische installaties verzorgd. Tijdens de bouw is gekozen voor duurzame oplossingen.

Warmteterugwinning
Het kantoor gedeelte wordt all-electric verwarmd en gekoeld door middel van een VRF-warmtepompsysteem. In de compressorruimte in de productie komt veel warmte vrij. Door middel van een luchtkanalenstelsel met elektrische kleppen kan deze warmte in de winter gebruikt worden om de bedrijfshallen te verwarmen. De overige (productie)hallen worden ook met restwarmte uit de productie verwarmd. In de zomer wordt de warmte afgevoerd naar buiten om ongewenste opwarming te voorkomen.

Elektrotechnische installatie

  • Alle verlichting is uitgevoerd in LED en wordt geschakeld met aanwezigheidsmelders. In het kantoorgedeelte wordt dit gecombineerd met een daglichtregeling die de verlichting automatisch dimt, afhankelijk van de hoeveelheid daglicht. De gehele schakeling is KNX gestuurd.
  • Ook de noodverlichting is uitgevoerd in LED en voorzien van een monitoringsysteem. Op afstand is de status van alle noodverlichtingsarmaturen zichtbaar. Maandelijks worden alle noodverlichtingsarmaturen automatisch getest. Als er een defect wordt geconstateerd, gaat er automatisch een e-mailbericht naar de beheerder.
  • De zonwering wordt centraal aangestuurd middels een weerstation om de warmte zoveel mogelijk buiten het gebouw te houden.
  • In de productiehal is een spanningsrail gemonteerd voor de aansluiting van de verschillende machines. Deze rail zorgt voor flexibiliteit, machines kunnen namelijk op termijn ook op een andere plek in de productiehal geplaatst worden zonder dat daarbij de installatie hoeft te worden aangepast.
  • Er is een netwerkinstallatie utp cat.6a aangelegd met een centrale patchkast in het kantoor gedeelte en een glasvezel koppeling met de bestaande patchkast in de productieruimte.
  • Op de parkeerplaats zijn 4 laadstations voor elektrische auto’s geplaatst.

Wil je meer weten over ons werk?

Neem contact op voor meer informatie