93 woningen 'De Ooi'

Nieuwbouw in Doesburg

‘De Ooi’ in Doesburg

In de wijk De Ooi in Doesburg zijn 95 verouderde eengezinswoningen gesloopt. Daarna zijn op deze plaats 93 nieuwe woningen gebouwd.

De woningen zijn energieneutraal opgeleverd. Dit wordt gerealiseerd door o.a. de hoge isolatiewaarde van het dak, vloer en de gevel. Verder worden de woningen zonder gasaansluiting gebouwd. Alle energie die nodig is voor het warmwater, het verwarmen van de woning en voor het koken is elektrisch. Zonnepanelen op het dak zorgen voor de overige benodigde energie. Een lucht-water warmtepomp (de energie wordt uit de lucht gehaald) zorgt voor het verwarmen van de woning en het warme water. Deze warmtepomp is geplaatst aan de achterkant van het schuurtje. Het balansventilatiesysteem in de woning heeft warmteterugwinning. In de keuken, badkamer en het toilet wordt lucht afgezogen, in de woonkamer en slaapkamers wordt de lucht ingeblazen. Hiermee wordt zo weinig mogelijk warmte verloren gegaan.

Volledige installatiewerk

De bouw is samen met Optimum Plus gerealiseerd. Wassink Installatie heeft in deze woningen voor de volgende installaties gezorgd:

  • Verwarmingsinstallatie met lucht-water warmtepomp
  • Vloerverwarming op begane grond en verdieping
  • Balansventilatie met warmteterugwinning
  • Loodgieterswerk: riolering, hemelwaterafvoer, dakgoten, waterleidingen en sanitair
  • Aanleg alle elektrotechnische installaties

Wil je meer weten over ons werk?

Neem contact op voor meer informatie over onze projecten.