De Zonnekamp Zelhem

Nieuwbouw - Utiliteit

Ontwerp en realisatie

Behaaglijk warm in de winter, aangenaam in de zomer. Dat waren de wensen van Markenheem voordat verzorgingstehuis De Zonnekamp in Zelhem nieuw gebouwd zou worden. We hebben hier een warmtepomp op het dak van het gebouw geplaatst. Wanneer dit niet voldoende is, staan er ook nog twee cv-ketels die kunnen zorgen voor verwarming of verkoeling.

Wassink is vanaf het begin betrokken geweest bij het ontwerp. Alle werktuigbouwkundige en sanitaire installaties zijn door ons verzorgd.

Duurzaam comfort

In nauwe samenspraak met Bouwmanager Jaap Sprey en een gebruikersgroep, heeft Wassink Installatie de installatie voor deze nieuwbouw ontworpen. Deze moest zo milieuvriendelijk mogelijk zijn, maar mocht absoluut niet tekortschieten op betrouwbaarheid, comfort en gebruiksvriendelijkheid.

Er werd onder andere gekozen voor een warmtepomp. Met een slim natuurkundig proces, haalt de warmtepomp energie uit de buitenlucht. Die energie wordt omgezet in warm water dat door de vloerverwarmingsleidingen stroomt. Zo worden de villa’s duurzaam verwarmd. Pas als het in de winter onder de nul graden komt, springen de twee hoog-rendement CV-ketels bij. Naast de milieuvriendelijkheid heeft de warmtepomp een tweede voordeel: in de zomer kan hij gekoeld water door de leidingen in de vloeren laten stromen. Zo zorgen we er op warme dagen voor dat het binnen behaaglijk blijft.

Wil je meer weten over ons werk?

Neem contact op voor meer informatie