1913

Oprichting Wassink Installatie door D.W. Wassink.
Begonnen als smederij, paarden beslaan en allerhande werkzaamheden voor boeren. Al snel volgt uitbreiding met een winkel in haarden en kachels.

Begin jaren 30

Wassink brengt voor het eerst een centrale verwarming op de markt. Destijds nog gestookt op olie en kolen.

De tweede generatie; de heer J.H. Wassink, die het vak leert in Den Haag, is verantwoordelijk voor deze uitbreiding in het dienstenpakket. Het rekenwerk vindt plaats in de huiskamer en de klantenbezoeken legt hij per fiets af. Hoezo andere tijden?

Tot de jaren 70

Naast cv-monteurs komen er ook elektriciens en loodgieters in dienst.

Bovendien neemt het productassortiment flink toe. Het bedrijfspand aan de Ratumsestraat krijgt een extra verdieping tussen de begane grond en de zolder; een opmerkelijke verbouwing. Rond het vijftig jarig bestaan is het bedrijf gegroeid tot een allround installatiebedrijf met smederij en winkel.

1970 – 2006

Onder leiding van de 3e generatie concentreert het werk van Wassink Installatie zich op werktuigbouwkundige installaties, luchtbehandeling en constructiewerkzaamheden.

De winkel en het elektra- en loodgieterswerk worden afgestoten. Ook de smederij verdwijnt. Niet alleen verhuist Wassink Installatie naar het nieuwe bedrijfspand aan de Ambachtsstraat in Winterwijk, ook is er behoefte aan een tweede vestiging. De overname van een installatiebedrijf in Doetinchem heeft het doel om de utiliteitsbouw, vanuit deze centrale plaats in de regio, beter te bedienen. Een volgende belangrijke ontwikkeling is het uitbouwen van de serviceafdeling. Zonder onderbreking is deze afdeling het hele jaar door 24 uur per dag en 7 dagen per week actief voor de particuliere en de zakelijke klant. Een extra service die Wassink Installatie van groot belang acht. Een andere belangrijke stap is de overname in 2005 van een elektrotechnisch installatiebedrijf in Doetinchem.

2006

In 2006 is de 4e generatie toegetreden tot het bedrijf. Ook is het bedrijfspand aan de Ambachtsstraat in Winterswijk grondig gerenoveerd.

2008-2019

In 2008 hebben de huidige directieleden, Anne Wassink en Derk Wassink het complete aandelenpakket verworven. ‘Duurzaam ondernemen’ is, bij de vierde generatie, een prominente rol gaan spelen in het beleid. Dit betekent dat Wassink doorgaat met het zoeken naar het evenwicht tussen financieel economische resultaten, sociale belangen en het milieu. Voorop staat dat niet alleen rekening gehouden wordt met het ‘hier en nu’ maar ook met toekomstige generaties.

Om op juiste wijze invulling te geven aan de veranderende rol in het bouwproces is Wassink Installatie veranderd tot een totaalinstallateur die meedenkt in het voortraject, de uitvoering kwalitatief verzorgt en de nazorg perfect regelt.

2019

Na een grondige verbouwing verhuist Wassink in Winterswijk naar de Snelliusstraat 11. Deze nieuwe locatie is een stuk ruimer en past bij het duurzame beleid van de organisatie. Het kantoorgedeelte is energieneutraal en ook het magazijn en de werkplaats zijn zeer energiezuinig.

Het dienstenpakket van Wassink is inmiddels uitgebreid met Klimaatbeheer op afstand. Met deze uitbreiding kunnen we installaties op afstand regelen en monitoren, wat ons de mogelijkheid geeft om pro-actief op storingen te reageren.

2021

In mei 2021 wordt de eerste paal geplaatst op de nieuwbouw van Wassink Installatie in Doetinchem. De bouw verloopt voorspoedig en eind 2021 verhuizen we in Doetinchem naar de nieuwe vestiging aan de Fabriekstraat.

2023

2023 staat in het teken van het 110 jarig bestaan. Wassink Installatie blijft zich ontwikkelen als innovatieve technische dienstverlener en als installatiepartner in bouwteams. De organisatie bestaat inmiddels uit meer dan 100 vakmensen die dagelijks voor onze particuliere en zakelijke klanten klaar staan.